Värdfamilj och placering - Tankar

Eftersom utbytesstudenter jag följt nu under ett antal månader börjar närma sig hemresa har jag börjat kolla in bloggar om de som ska åka nu i år. Det är vid den här tiden de allra flesta får sina placeringar och värdfamiljer och att läsa om den lyckan de beskriver och när de tar reda en massa om sina high school blir jag helt uppspelt. Det är så många tankar om det blir en storstad eller en liten by, kommer jag ha många värdsyskon eller bli "ensambarn", kommer jag gå på ett high school med 400 elever eller 3000? Så många frågor och det är ett år kvar tills jag får svar på dom om allt går som det ska. Om jag ens blir antagen haha..
 
Vad jag hoppas på är att hamna i nån form av stad iaf, lika stort som kalmar eller som Los Angeles, spelar ingen roll. Det jag inte kan bestämma mig om är om jag vill gå på ett stort eller litet high school. Finns ju fördelar och nackdelar med båda men känner mest att finns det cheerleading och jag får gå "the walk" med "cap n gown" på graduationday så kommer jag vara mer en nöjd! Sen hoppas jag att jag kommer får något värdsyskon iaf, liten som stor, men kommer nog kännas ensamt utan något mer "barn" i huset. Vem vet, kanske får ett lillasyskon på fem år vilket jag inte är van vid nånstans haha! Har alltid varit yngst i familjen, släkt och bland grannarna och är uppvuxen med att vara med de är äldre än mig så att helt plötsligt vara "storasyster" hade varit så annorlunda. Men jag åker trots allt för att möta nya utmaningar och lära mig nya saker.
 
 
 
 

Uppdatering

Med en pik från en av mina få läsare att jag inte bloggar allt för ofta är det kanske dags för en liten uppdatering här i bloggen...
 
Det här med att blogga på söndagar har uppenbarligen inte gått jättebra haha men det har också sina anledningar! I början av Mars var jag och mina fina tjejer uppe i Stockholm och kollade Gavin Degraw och jag undviker att svära skriftligt men FYFAN VAD BRA DET VAR! Vi stog inte så långt ifrån scenen och såg alltså väldigt bra vilket gjorde mycket men sen, vilken känsla det var! Vissa låtar hörde man knappt Gavin för publiken överröstade i allsång. Så otroligt magiskt. Annars är det gymnastikträningar och jobb som tagit söndagsbloggandet åt sidan vilket inte är en ursäkt.
 
Men om jag skulle ta upp tre saker som jag tänkte på senaste veckorna...
 
Hemlängtan, sedan min storebror flyttade upp till Stockholm har det varit väldigt tomt här hemma vilket lett till att jag känt mig mer ensam än vanligt osv och det gör mig lite orolig för hur jag ska kunna hantera hemlängtan när jag är iväg. För nu har jag ändå både mamma och pappa vid min sida och mina underbara vänner så att jag redan nu saknar någon så mycket som jag trots allt ser iaf den gång i månaden är skrämmande. Men jag får hoppas att jag är har så mycket för mig när jag är iväg att jag inte har tid att sakna så mycket haha..
 
Ansökan, tror verkligen inte det går en dag utan att jag tänker på vad jag ska skriva i min ansökan. Vill verkligen att den ska spegla mig och mina intressen på ett bra sätt så att jag hamnar hos en familj jag kan klicka med direkt. Sen hade det varit skönt att kanske kunna påverka lite grann iaf vart man hamnar. Så min plan är att skriva att anledningen till att jag vill iväg är att jag vill känna på livet utanför en by med 6000 invånare och få uppleva livet i en storstad haha. Samt att jag hatar kyla (så jag hamnar i en varm stat), att jag älskar att resa (så jag får se mycket) och att jag älskar sport så jag har någon chans att se en NFL eller NBA match eller att t ex jag får ett värdsyskon som är duktig i någon sport så man får uppleva det.
 
Cheerleading, japp det går inte en dg utan att jag tänker på detta heller. Försöker lära mig en massa i gymnastiken nu så jag har större chans att komma med i skollaget. Underförutsättningarna att det ens finns haha..
 
Bild från Sthlm på mina vackra bästisar (L)
 

Bloggar

Jag vet inte om jag skrev det i något tidigare inlägg men något jag gör är att läsa mycket bloggar från olika tjejer som är iväg i USA just nu. De är så otroligt duktiga på att beskriva hur det är, positivt och negativt. De visar hur året inte alls är som en dans på rosor men samtidigt skriver de om allt det är jag längtar efter. Jag har följt ungefär 15 (haha min ångest i sommras var enorm...) olika bloggar sen i september och det är så kul att se hur mycket tjejerna utvecklas! Och ja det märks faktiskt genom bloggarna.. Deras år närmar sig sitt slut och även om det är fyra månader kvar märks det hur ångesten kryper sig fram över att de snart ska åka hem. 
 
Mina favoriter vars bloggar jag kollar minst en gång per dag:
Saras
Tyras
Jessicas
Klaras