Student Profile

 
 
Ja i mina senaste inlägg har jag skrivit om att jag håller på med min student profil och tänkte att det kanske eller kanske inte kunde vara någorlunda intressant att läsa om. Så tänkte ägna detta inlägget till att förklara lite vad den innebär, vad man ska göra osv.
 
Profilen man skriver är alltså fylld med information, dokument, bilder och beskrivningar som sedan skickas till YFU i USA. Det första jag började med var att beskriva mig själv och börja lite smått på mitt personliga brev.
 
I beskrivningarna om sig själv så handlar det b la om hur du är som person, hur en vän ser på dig, hur din relation med din familj är och hur er livstid ser ut. Sen handlar det mycker om intressen, var du gör på fritiden/med dina vänner, vilken typ av musik du tycker om, vad du hjälper till med hemma mm. Och som ni ser är det ganska mycker om en själv bsom ska tas med så det tar väldigt, väldigt lång tid att skriva. Dels för att det är mycket information men också för att det ska vara så likt en själv som möjligt för det är dessa beskrivningar som kommer att användas när organisationen letar efter en värdfamilj. Därav har jag läst igenom allt x-antal gånger och gjort hur mycket finjusteringar, tillägg som helst. Kompisar och familj har också fått stå ut med att läsa igenom det några gånger haha... 
 
Sen det personliga brevet tyckte jag personligen inte var så svårt. Jag hade skrivit upp vissa punkter som var viktigast för mig som t ex kunna resa, vara mycket med vänner, cheerleading.... Så jag utgick bara från dem när jag skriv brevet. Så det jag tog med var min fritid (vad jag och mina vänner gör samt gymnastiken så jag kunde koppla den till cheerleading hehe), min drömmar (juristlinje och resor), lite om min familj och vad vi brukar göra (resor igen haha) men också hur mina studievanor ser ut eftersom bra betyg tas väldigt seriöst i USA.
 
Informationen som ska med är b la kontakt info till föräldrar, hur länge man gått i skolan, vilka språk man läst, om man kan cykla/simma, religion, om man kan bo med en familj som röker inomhus, allergier, matvanor mm.
 
De olika dokumenten som ska med är t ex kopia av passet, hälsointyg (viktigt att boka tid tidigt för det kan ta ett tag att få de dokumenten klara..), vacinationsintyg, brev om mig från mina föräldrar, underskrifter till olika saker USA begär mm.
 
Det sista som ska med är bilder på sig själv, vänner och familj. Det var nog en av de roligare delarna att leta igenom och arrangera bilder som skulle kunna funka.
 
Extremt torrt och halv trist inlägg men det var så längesen jag skrev något nu så kände att det var dags. Nästa gång blir det förhoppningsvis om något lite roligare :)