Vad vill ni läsa om?

Just nu skriver jag uppenbarligen om hur mina dagar ser ut och det är alltid svårt att avgöra vad andra vill veta och tycker är intressant så därför frågar jag istället för att undra, vad vill ni läsa om mitt år? Har ni några frågor? Skulle bli jätteglad för lite idéer så skriv gärna en kommentar!! Kram.


State Fair

Okej så igår (lördag) när vi kom hem från state fair orkade jag verkligen inte skriva ett inlägg haha. Vi åkte strax efter halv nio på morgonen och var hemma halv tio så det var verkligen en heldag! Och efter 20 000 steg blir man rätt trött samt massa intryck på det. Så state fair, alltså en slags mässa för staten började med att bönderna i staten samlades för att utbyta idéer hur man gör jordbruket bättre. Därför var det väldigt mycket djur som kossor, hästar, får och grisar. Den delen tyckte jag inte riktigt om. Jag led med djuren som var tvugna att vara där med alla dessa människor (seriöst jag ska aldrig igen klaga på att det är mycket folk i Stockholm när man shoppar för här var det tio gånger mer...) samt att det kändes ohälsosamt. Men annars var det jättekul!! Byggnaderna hade olika teman så det fanns en för miljö, en för mejeri, en för kreativa saker, ett internationellt område och massa massa mer. Sen fanns det ett storts tivoli och självklart hur mycket mat som helst. Här i Minnesota är vildris en stor grej så till lunch åt Chris och jag en hamburgare med vildris i. Väldigt gott faktiskt! Sen åt vi friterad ost, saltvatten taffy, chocolate chip cookies (kan var 40 min till dem haha) och så hade dem en "så mycket mjölk du kan dricka" bar. Hela mässan var bara så enorm så det är svårt att få med allt... Ganska överväldigande. Men jag lägger upp lite bilder så kanske det är lättare att förstå!
 
Idag var vi först i kyrkan vilket var lite jobbigt för mig. Kyrkan skapar alltid massa känslor så jag var lite ledsen och fick gå ut ett tag, hemlängtan som spökade. Men i sig var gudstjänsten väldigt lik den vi har hemma, mycket skratt och sång. Inte alls konservativ så det var skönt. Efter åkte Kim och jag och shoppade, jag behövde ett par baddräkter till simhoppningen för imon är min första träning!!! Den börjar sju på morgonen så Kalley, hon är lagkapten, ska hämta mig 06:25.... Har nog aldrig tränat så tidigt förr men är exalterad så det gör mig inte så mycket. Det är bara denna veckan och sen är träningarna efter skolan. 
 
Detta är Minnesotas sigill som finns på deras flagga.
Chris föräldrar var också där, Rita och Jim, så det var väldigt kul att få träffa dem. Supertrevliga.
Samt hans faster som var urgullig.
De här skulpturerna är alltså gjorde av smör...
 

Noah's Ark, Amerikas Största Vattenpark

Igår efter att Kim kom hem från jobbet packade vi bilen och åkte till Dells, Wisconsin (en till delstat till min lista!!). Där finns nämligen amerikas största vattenpark, Noah's Ark, och där var vi idag. Det är den enda dagen det har regnat när jag varit här typsikt nog, men det rubbade inte vårt humör. Som tur var kunde man låna våtdräkter men trots det var det fruktansvärt kallt och de stängde till och med parken tidigare så sista timmen sprang vi upp och ner för trappor för att hinna med så många åk som möjligt och det var så roligt!! Detta är verkligen något vi borde ha i Sverige. En som vi åkte kallas Scorpion's tail och då åker man som ett rör och när man ska åka ner står man på en platta i röret som de släpper under ens fötter och så åker man nedför en väldigt brant backa. Den har till och med en loop. Det var verkligen något nytt. Samma dödsångest som Atmosfear på Liseberg vill jag lova haha. Så trots kylan och regnet blev det en väldigt lyckad dag!
 
På väg hem åt vi på en italiensk restaurang, Olive Garden vilket var jättegott. Inte som en mysig kvartetskrog på Söder men grejen där var att man får alltid förrätt, brödpinnar fast mjuka och sallad eller soppa med hur mycket påfyllning man vill. Brödpinnarna var något av det godaste jag ätit sen jag kom hit. Och det betyder inte att jag ätit inte god mat utan bara att de var himmelska. Något jag tycker om när man går på restauranger här är att det du inte äter upp lägger de i en take-away låda så att du kan äta det hemma istället. Väldigt bra för min del som knappt äter hälften av mina portioner ibland...
 
Nu ska jag snart gå och lägga mig och imon väntas State Fair. Typ en mässa för staten. Och det roliga är att Minnesotas är störst i landet sett till antal besökare. Bara Texas är större, men den är under en månad (tror jag) medan Minnesotas är under två veckor. Plus att Minnesota har drygt fem miljoner invånare jämfört med Texas 27 miljoner haha. Mer om hur det var skriver jag imon.
 
Detta är alltså Scorpion's Tail. Tio våningar hög, 122 meter lång och du åker i ca 15 meter per sekund.