Forest Lake Area High School

Vet inte hur mycket jag har skrivit om skolan. Tror jag nämnt den lite kort när jag fick min värdfamilj och lite allmänt i olika inlägg, sååå tänkte att jag kunde passa på att göra ett separat inlägg med lite mer info.
 
Min skola heter som sagt Forest Lake Area High School. Det finns ett junior high och ett senior high, och jag kommer att gå på senior high. Där går de tre äldsta årskurserna, dvs Sophomores, Jurniors och Seniors vilket totalt blir ca 1800 elever. Nästan dubbelt så stort som Stagg, och bara på den skolan ser jag nya människor varje dag och blir fortfarande chockad över att någon som jag träffat för första gången går på samma skola som mig själv haha...
 
En något större skola brukar medföra att det finns ett stort utbud av kurser, sporter, klubbar etc och min skola är absolut inget undantag.
 
Det finns 12 huvudkategorier/ämnen som det finns massor med kurser att välja mellan under.
 
- Agricultural Education, kurser inom jordburk som t ex landskapsdesign, blomarragemang, djurvetenskap
- Art, mer kreativa kurser t ex keramik, foto och teckning
- Business Education, typiska företagsekonomi kurser som bokföring etc... Usch. Men också en privatjuridk kurs!!
- Family & Consumer Science, hemkunskap, inredning, familjedynamik mm. Här är det många kurser som verkar intressanta!
- Industrial Technology, möbelsnickeri, träslöjd, el m fl. En kategori som inte riktigt är för mig helt enkelt.
- Language Arts, amerikansk litteratur, argumentation, kreativt skrivande, drama. Väldigt många roliga kurser!
- Mathematics, talar för sig självt. Skillnaden är att man inte läser en kurser som innehåller massa olika delar utan det är en kurs för algebra, en för gemometri, en för trigonometri etc.
- Music, kör, olika orkestrar, gitarr. Inte heller en plats för mig.
- Occupational Relations, yrkes förbindelser inom sjukvård typ... Fattar inte riktigt.
- Physical Education & Health, idrott i allmänhet, induvidella sporter, lag sporter, kondition, orientering osv osv osv
- Science, naturvetenskap, kemi, biologi, fysik. Hemskt tråkiga ämnen om ni frågar mig :p
- Social Studies, samhällsämnen, historia, government, politiska studier, psykologi. Massor jag vill läsa.
- World Languages, franska, tyska, ryska. Ni fattar.
 
 
Vad gäller sporter är de uppdelade i höst-, vinter- och vårsporter. På hösten är det amerikansk fotboll, fotboll, volleyboll, cross country, simning, tennis mm. På vinterna är det basket, dans, gymnastik, skidor, hockey och ja i allmänhet vintersporter. På våren sen är det lacrosse, soft ball, baseball, friidrott etc. Det jag tycker är roligt är att det är en "typisk" amerikansk sport varje säsong som jag skulle gissa på i princip hela skolan är och tittar på när det är hemma matcher, dvs amerikansk fotboll på hösten (TAGG), basket på vintern och baseball på våren. Amerikansk fotboll tycker jag bara är så jäkla roligt att kolla på men t ex basket ska bli så roligt pga alla high school serier och filmer. 
 
 

 
 Utöver sporter finns det en massa olika klubbar också som speech, debate, teater, french club, drumline, välgörenhet och massa annat. Det borde därför inte vara helt omöjligt för mig att hitta något jag tycker om men jag kommer försöka komma med i någon sport och se hur det är innan jag joinar någon klubb eller övrig aktivitet.
 
Sen eftersom det är USA finns det självklart en klädkod. Enligt mig är den ganska basic utifrån vad jag läst på andras bloggar så det kom inte som någon chock för mig. Den ser i vilket fall ut ungefär så här:
 
- Man får inte visa magen eller underkläderna
- Man får inte ha för uringat eller öppen rygg
- Man får inte ha bara axlar
- Kjolar, shorts och klänningar måste gå nedan fingerspetsen när man håller armarna längs med kroppen
- Att bära rasistiska, nazistiska, politiska eller i övrigt kränkande symboler/tryck är inte tillåtet
- Inte heller bära kläder som visar tobak, alkohol eller droger.
 
Punkterna längst ner är ingen skillnad från här i Sverige, bara så det ska vara. Men att behöva tänka på hur långt eller kort något är, om det är för uringat eller inte, det blir en liten omställning eftersom vi är vana vid att få klä oss precis hur vi vill. 
 
I övrigt har jag inte just nu så mycket mer att säga om skolan, är bara väldigt exalterad över att få börja!! På riktigt, jag ska gå på ett äkta amerikanskt high schoool, det är bara så jäkla häftigt. Och imon är det exakt en månad tills min skolan börjar, hur sjukt är inte det?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: