27 December

Idag började vi dagen med att åka till ett vetenskaps museum i Saint Paul. Det var en blandning av dinosauriesklett, ljus, vind, vikt experiment mm. Massa roligt för Caleb och Gabriel, meeen även för mig haha. Det bästa dock att vi gick på en filmkupol (?) film om valar. Vet inte när vi senast var på Cosmonova i Stockholm och såg en film om björnar, men det är verkligen en helt annan upplevelse. Älskar det. Bilderna var så vackra.
 
När vi kom hem kollade jag ett par avsintt av Vänner, och under tiden hade Chris skottat snö på sjön för isen är äntligen tillräckligt tjock för att gå på!! Så resten av eftermiddagen har jag åkt skridskor, så helt underbart. Det ska vara en typ, ish snöstorm imorgon och på tisdag så vi får vänta ett par dagar tills vi kan åka igen. Just nu väntar jag på att Dani ska hämta mig, vi ska ha en team-sleep over inatt. Sen måste jag spendera lite tid med att göra läxor... 
 

En Mysig Jul

Nu har jag äntligen packat upp mina julklappar, men mitt rum är fortfarande kaos haha. Vi började julen hos Kims föräldrar på julafton. När vi kom dit skypeade jag en timme med mina familj vilket var en väldigt bra start, dämpade hemlängtan att få prata med dem. Vi åkte sedan till kyrkan, och det var jag väldigt glad för eftersom det är en tradition vi har även hemma så det var en sann julkänsla för mig. Vi åt sedan middag som bestod av mac & cheese, jello, cheesy potatoes och revben. Väldigt annorlunda, men måste säga att jag gillade julmaten mycket mer än vad vi hade under Thanksgiving. Sen var det dags för julklapparna, och jag älskar att jag fick fira jul med små barn igen. Så exalterade haha. Mina föräldra + mormor, farmor och farfar hade skickat över presenter till min värdfamilj, och personligen fick jag olika scrapbook saker, papper, pennor, olika "verktyg" etc, av Kims föräldrar fick jag en jättegullig väska som min värdmormor har gjort som var fylld med olika te-sorter och ett fat man lägger använda tepåsar på som var format som en tekanna. Det gulliga är att Ginny kom ihåg att jag kommenterat hennes när vi var där för Thanksgiving. 
 
Juldagen började jag med att skypea med familjen + Julias familj som var hos oss för att upprätthålla vår tradition med att äta kalkon tillsammans, spela spel osv. Saknar alla så mycket. Vi sov hos Chris föräldrar, så efter skype var det dags att se vad tomten lämnat i julstrumporna och sedan äta frukost som bestod av munkar, kanelbullar och fruktsallad. Efter det var det dags för ännu mer paket öppning. Till middag hade vi julskinka, cheesy potatoes mm. Kändes mer traditionellt haha. Se spelade vi spel och kollade Star Wars resten av kvällen.
 
Har haft en väldigt mysig jul, utan för mycket hemlängtan vilket var skönt. Det hjälper helt klart att ha en tre åring och en sju åring som håller en sysselsatt hela tiden haha. De är så underbara. Idag hann vi även med lite mellandagsrea shopping, min favorit affär här Express hade 50% på allt så Kim och jag passade på att shoppa eftersom den affären är lite dyrare än andra. Hade även fått ett presentkort där från Chris föräldrar så det var perfekt. Ikväll har vi bara packat upp och tagit det lugnt. En typisk annandag. 
 
 

Jullov

Igår (tisdag) fick vi äntligen jullov, så välbehövligt. Inte minst för att jag är sjuk. Hade jag varit hemma i Sverige hade jag inte varit i skolan och verkligen inte tränat, men min mentalitet här är så annorlunda. Har gått från att klaga på att gå upp 6 på morgonen till att gå upp halv fem för att plugg, skola, träna, plugga tills nio och fortfarandra överleva. Känner mig mycket mer effektiv här än jag någonsin varit hemma. Och jag hoppas jag kan ta med mig det hem haha.
 
Hade förövrigt en väldigt bra träning idag (onsdag), är sååå nära a full beam routine (ledsen men kunde inte hitta en bra översättning..) och hoppas verkligen jag kan tävla bom efter lovet. Gymnastiken idag var verkligen min räddning. Fick väldigt mycket hemlängtan innan träningen, och hade svårt att hålla tårarna tillbaka. Men har verkligen världens bästa lag så det gick snabbt över. Det är jobbigt att inte vara hemma över jul, saknar min familj så otroligt mycket.
 
Julafton: Snart är det dags att åka ner till Rochester. Idag ska vi fira med Kims familj, sen åker vi till Chirs föräldrar, sover där och firar jul med dem på juldagen. Skriver mer om julen i mellandagarna.
 
God Jul alla!!