Sadie's, Lucia, Konsert

Förra helgen var det mycket som hände för min del. På fredagen var det Sadie's vilket är en "avslappnad" skoldans (lol) där tjejerna frågar killarna, och ja jag frågade faktiskt en kille, Zach. En av mina få killkompisar här, men han är världens bästa på att få mig att känna mig inkluderad, hitta på saker vi kan göra etc. Otroligt snäll i allmänhet. Så efter min träning hämtade Kiera mig, vi åkte hem till henne och gjorde oss iordning för att sen hämta Zach och Jared, Kieras pojkvän, för att gå ut och äta innan vi åkte till skolan. Och för första gången sen jag kom åt jag kina mat, dvs friterade kyckling och sötsur sås. Som jag saknat det haha! Sen åkte vi vidare till skolan, och det var verkligen roligt! Hade väldigt låga förväntningar, men det blev en lyckad kväll!
 
På lördagen åkte jag, Kim och Caleb till en stad(?) där många svensk ättlingar bor, vilket innebär att de har svenska flaggan och dalahästar överallt, för att fira Lucia. Sofia i mitt gymnastiklag är nämligen 25% svensk och hon var Lucia. Vad som imponerade mig var att de sjöng på svenska!! Och det gjorde det verkligen bra. Var roligt att få dela med sig av en äkta svensk tradition. Träffade även på ett gäng svenskar där, och det läskiga var att jag kunde verkligen inte prata svenska. Det lät så onaturligt och jag fick översätta från engelska till svenska innan jag kunde hitta orden haha. Antar att det är nu det märks att jag bemästrar engelskan på ett helt annat sätt. Dani brukar poängtera hur jag hade bra engelska när jag kom, men att den numera är bättre än hennes vissa dagar haha. Det är även lärare (min college prep class där vi skriver på college nivå) och andra på skolan som poängterar att mina engelska är väldigt bra för att inte vara mitt modersmål, och ja det är helt enkelt väldigt roligt att höra. Får en liten självförtroende boost varje gång haha.
 
På kvällen åkte jag och Kim till Minneapolis för attt gå på Michael W Smith och Amy Grant julkonsert. De hade en stor live orkester, och det var så mäktigt!! Helt otroliga sångröster, och musiken var fantastik. Target Center var fullsatt och hela publiken sjöng allsång till julsånger. Mitt i konserten uppvaktade de även alla som varit i militären i publiken, och jag vet inte varför men det är verkligen något med det som får mig extremt känslosam. Amerikanarna är verkligen duktiga på att visa uppmärksamhet för de som ställer upp för sitt land. Det är i vilket fall väldigt mäktigt. Och något annat som var väldigt amerikanskt var att hela publiken sa "Amen" i slutet av konserten. Händer nog bara i USA haha.
 
Nu har jag precis kommit hem från Dani. Vi var och julhandlade, och sen följde jag med henne hem för att ge henne och hennes föräldrar julklappar och fira hennes mormor. Danis familj är verkligen mitt andra hem här i USA. De är helt underbara.
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: