Om mindre än en månad

Ja nu är det inte ens en månad tills jag åker och jag börjar inse det mer och mer. När det var exakt en månad kvar fick jag ett mejl från min värdmamma där hon berättade om lite olika saker de funderar på att göra medan jag är där, och ja det gjorde inte mig direkt mindre otaggad haha! Så nu vill jag bara att tiden ska gå ännu fortare. Har dock väldigt mycket annat att se framemot innan jag åker. Den här veckan ska jag på Tomas Ledin med bästa vän och våra mammor, sen är även Göteborg och Liseberg bokat med squad, vi ska ha mitt going away-party, min 18-års dag ska firas och sen är det dags för mig att åka!!! Är så lycklig och glad och kan inte riktigt fatta hur bra den här sommaren har varit, är och fortsätter att vara. Jag är en väldigt lyckligt lottad person och är så tacksam för hur engagerade alla runt om mig är för över mitt utbytesår. Det betyder väldigt mycket.
 
Men eftersom det förhoppningsvis är lite blivande utbytesstudenter som kommer hitta min blogg så som jag hittat andra tidigare utbytesstudenters för att bli motiverad och förbereda mig, vill jag också poängtera att jag inte alltid är taggad på att åka. Under en liten period nu i sommar var jag verkan glad eller ledsen för att åka. Jag kände i princip ingenting och det tycker jag personligen är värre, att inte kunna sätta fingret på hur man känner inför en händelse eller liknande. Lite som att vara i en dvala. Jag började fundera på om det är ovärt, speciellt när man hör sina vänner prata om studenten och man bara näe... Jag kommer börja mitt liv utanför skolan ett år senare än alla andra och det suger, speciellt med tanke på hur mycket jag längtar efter att få lämna Färjestaden och Kalmar och kunna flytta till Stockholm. Men då försöker jag tänka på att jag kommer också att få uppleva studenten, men väldigt, väldigt få av de som tar studenten kommer att få uppleva allt som tillhör ett utbytesår. Och när jag tänker på det, då är det för mig svårt att förstå hur man inte kan åka om man har chansen.
 
 

High School Courses

Satt tidigare idag och kollade igenom de kurser min skola erbjuder och skrev ner vilka jag skulle kunna tänka mig läsa. Finns så otroligt mycket man kan välja mellan, allt ifrån natur, psyokologi, juridik, florist, inredning, konst historia osv osv osv och det gjorde mig verkligen så taggad! Att få helt själv sätta ihop sitt skolår och välja de kurser man min läsa är så mycket roligare än att välja ett program och få de kurser som endast tillhör där. För oftast är man intresserad av blandade ämnen och det är verkligen något den amerikanska skolan tar vara på. De kurser jag är mest intresserade av att få läsa är givetvis de med juridik eftersom det verkligen är ett ämne jag brinner för, men annars är det nog interior och photography som är de som jag vill läsa allra mest. Sen finns det massa college prep kurser som verkar väldigt roliga där man lär sig skriva på college nivå etc. Mitt år i USA räknas inte och många säger att jag ska välja lättsammare kurser för att inte behöva lägga ner för mycket tid på skolan under året, vilket har varit min plan. Men nu när jag läser vad de svårare kurserna handlar om kan jag inte undvika att vilja läsa dem. OCH jag fick världens studiemotivation haha. Märks att jag är ledig den här sommare när jag till och med saknar skolan. Det ska bli så roligt att se vilka kurser det kommer bli i slutändan, vet att jag måste läsa engelska och historia, sen kommer jag även välja mattekurser för att inte tappa det helt inför trean.
 
I övrigt händer det inte speciellt mycket, skrev precis ut min packlista så jag kan börja gå igenom den , vad som behövs handlas mm och annars räknar jag bara ner dagarna tills jag åker. Idag är jag nere på 41, mindre än en och en halv månad!!! Kan inte fatta att det jag väntat på så länge händer så snart.
 

Göteborg, One Direction, Stockholm, Ambassad, Visum, Möte

Nu är de två första veckorna av sommarlovet över och därför även mina två intensivaste. Första veckan var det Rhodos och den här har jag farit runt i landet av lite olika anledningar. För att börja från början så tog jag och Amanda tåget upp till Göteborg i tisdags för att gå på One Direction vilket jag nämnt några gånger nu haha. Men påriktigt, SHIT SÅ BRA DET VAR!! Allt var verkligen helt perfekt och jag tänker inte skriva mer hur det var för ord kan inte beskriva den konserten. Dagen efter gick vi på stan, träffade Melissa och Matilda som också hade varit på Ullevi och sen tog jag tåget till Stockholm där mamma mötte mig på stationen. Eftersom jag inte var på förberedelselägret fick jag ha ett möte med Gustav från YFU på fredagen för att ta del av den informationen som gavs på lägret. Jag fick även skriva ett brev till mig själv som YFU skickar när vi varit iväg halva tiden, ska bli så kul att läsa och få återuppleva de känslorna jag har nu och kunna jämföra hur saker faktsikt blev. Eftersom jag ändå var i Stockholm passade det bra för mig att ha mitt ambassadbesök samtidigt. Jag var jätteorolig att jag inte skulle kunna ha min intervju för ambassadens databas har varit urfunktion och det har strulat massa för andra. Men som tur var gick allt smidigt och problemfritt så nu väntar jag bara på att få tillbaka mitt pass och att visumet blir godkänt. Dock var det den absolut segaste väntan jag varit med om. Satt säkert en och en halv timme ute och väntade innan jag fick gå igenom säkerhetskontrollen för att sen vänta max tio minuter för en intervju som tog ca två minuter.... Det var inte direkt varmt heller så var som en liten isbit haha. 
 
Och jag är fortfarande kass på att ta bilder så det får återigen bli ett bildlöst inlägg. Inte ens den obligatoriska bilden utanför ambassaden hann jag med...