Exchange Challenge

Att göra en exchange challenge är i princip obligatoriskt för alla utbytesstudenter. Tycket därför det passade bra att göra den nu när jag fått min värdfamilj. So here we go...
 
Vilket land ska du till?
United States of America
 
Vilken organisation reser du med?
Youth For Understanding, YFU
 
Hur/var skulle du helst vilja bli placerad?
Det enda jag absolut inte ville var att hamna i Alaska och det gjorde jag ju inte heller haha. Annars hoppades jag väl som alla andra på något varmt ställe, men nu när jag har fått min familj kunde jag inte vara mer nöjd. Tror det kommer bli mysigt med en riktig vinter med massa skridskoråkning (förhoppningsvis) sen att jag är kass är något annat....
 
Har du fått familj eller gjort stat/region-val?
Jag har fått min familj vilket jag är så otroligt lycklig över att jag inte kan beskriva mina känslor.
 
Kommer du åka på något förberedelseläger?
Tyvärr nej, YFU har ett andra veckan i Juni men då är jag som tidigare nämnt på Rhodos med squad så det blev inget med det... Är lite ledsen att jag missar det, tror det är bra att ha med sig innan man åker.
 
Vad ser du mest fram emot?
Att få träffa värdfamiljen, gå på high school och uppleva high school spirit samt alla erfarenheter och lärdomar jag kommer få med mig efter detta året.
 
Vad fruktar du mest?
Att inte få några vänner haha.
 
Vill du prova någon ny sport?
Jag har alltid tänkt cheerleading, men nu har inte min skola det så därför får jag tänka om. Antagligen blir det Volleyboll eller Cross Country jag provar till hösten. 
 
Vad kommer du sakna mest?
Familj och vänner, givet. Annars lösgodis.
 
I USA, kommer du åka på en resa arrangerad av organisationen?
Förhoppningsvis kommer jag och Amanda åka på Hawaii-resan. Min värdmamma sa att utbytesstudenter brukar kunna få ledigt rätt enkelt.
 
Namnge tre platser du vill besöka i ditt land:
Om man får drömma lite så,
Washington D.C
San Fransico 
Los Angeles, här har jag iofs vairt men tror man upplever det annorlunda när man är lite äldre, likadant med New York.
 
Tror du att det kommer bli ett bra år?
Ja absolut, vad hemskt om jag inte skulle tro det.
 
 

Stockholm

I torsdags eftermiddag tog jag och mina fina vänner flyget upp till Stockholm för att njuta av en helg tillsammans. Var längesen vi spenderade så här mycket tid tillsammans alla fyra så det var välbehövligt. Helgen bestod av konsert, shopping och massa god mat. Taggade upp gjorde vi också eftersom det numera är mindre än tre veckor kvar till Rhodos!!! Det är sjukt vad tiden går fort. Bara en stressig vecka till sen tar jag i princip sommarlov.
 
Jag har haft lite mer mailkontakt med min värdmamma och allt känns verkligen så himla bra. Tror verkligen jag kommer trivas och få ett jättebra år.
 
 
 
 
 

Mer info om värdfamiljen

Nu har jag haft lite mailkontakt med min värdmamma och familjen verkar så himla mysig!! De bor som jag trodde vid en sjö och har egen brygga. De har en båt, två kajaker och en kanot. På sommrana åker de vattenskidor och fiskar, och på vintern fryser sjön och då åker de skridskor samt ice-fishing. De verkar väldigt aktiva så det känns jätteroligt! Naturen där de bor ser så vacker ut på bilderna hon skickade.

De har haft fyra utbytesstudenter innan med YFU så det känns väldigt tryggt. Just nu har de en tjej från Tyskland som jag även fick mailadressen till vilket känns jättebra!

Men till det bästa av allt.... JAG KOMMER VARA SENIOR!!!!! Jag kommer med andra ord få vara med om graduation och det gjorde mig så glad!!

Som det ser ut nu kommer jag åka runt den 23e augusti så nu blir det att boka flygbiljetter OCH planera min 18-årsdag!!! Jag kan verkligen inte vara mer nöjd än jag är just nu.