Thanksgiving Weekend

För er som inte vet firade amerikanarna thanksgiving den här helgen vilket innebär mat i mängder, och kort skolvecka. I torsdags morgon åkte vi ner till Rochester där mina värdföräldrar är uppväxta och fortfarande har sina föräldrar. På torsdagen firade vi hos Chris föräldrar med stor middag, och det blev även lite scrapbooking (ny hobby som gör upp för alla kreativa klasser jag skulle läsa här men som jag inte gör lol) för mig, Kim och Chris mamma Rita. På fredagen firade vi hos Kims föräldrar med Kims brors familj. Ytterligare en stor middag, och så spelade vi spel, gjorde pärlarmband och såg på Ensam Hemma. En mysig familjehelg helt enkelt. Vad vi åt var kalkon, potatismos, sås, karamelliserad sötpotatis, stuffing, tranbärssallad vilket innehöll marshmallows, köttbullar, pumpapaj osv osv osv. Tyvärr är det dock inget som slår mormors köttbullar och potatismos, men jag överlevde ;) Trots att mycket var väldigt gott insåg jag hur mycket jag saknar svensk mat... Så mormor om du ser detta: Köttbullar med potatismos, brunsås och lingonsylt samt äpplepaj med vaniljsås står högt på lista när jag kommer hem, tack på förhand.
 
Men min helg slutade inte efter thanksgiving firandet. När vi kom hem igår (lördag) åkte vi till en julgransfarm och hittade vår julgran som vi klädde senare den kvällen, och idag har jag varit hos Zach och kollat Vikings matchen som vi för övrigt vann!! Annars har helgen bestått av läxor, scrapbooking, kyrka och massor av julmuisk. Det är trots allt första advent.
 
 
 

Gymnastics Season

Har idag avklarat min andra gymnastikvecka och jag är så glad att vara tillbaka som gymnast! Dock är det mycket nytt för mig eftersom jag i grunden är truppgymnast och nu tränar jag istället ag. Trodde jag skulle avsky bom, men det har faktiskt blivit en favorit. Håller på att lära mig grunderna fortfarande som piruett, hjulning, olika hopp osv. Mina tränare var dock imponerade av att för någon som aldrig tränat bom tidigare gick upp första dagen och försökte göra en hjulning utan rädsla haha. Tror diving har hjälpt extremt mycket med att inte tveka inför nya saker. Denna veckan fick jag iaf tillbaka min rondat flickis vilket är framsteg, så förhoppningsvis har jag snart tillräckligt med tumbling passes för att kunna tävla i fristående. Vår första tävling är om två veckor och jag hoppas verkligen att jag får tävla i bord, med det återstår att se. Det är trots allt bara början av säsongen. 
 
Precis som i diving har jag i gymnastiken jättehärliga tränare, positiva och motiverande så jag trivs. Även tjejerna i laget är underbara så gymnastiken är absolut en höjd punkt i vardagen. Är dock förvånad över att tränarna inte är mer strikta, tänker tillbaka när vi alltid körde uppställning, fick "straff" om vi plockade fram för sakta, hur viktigt det var att vi sträckte på oss när vi strechade etc. Det är inte alls så här, men det beror förmodligen på att det är high school gymnastik och inte klubb. För de som kör klubb gymnastik tränar ca 24 timmar i veckan så det är nog väldigt stor skillnad...
 
Har för övrigt fått önskemål om att lägga upp mer bilder på miljön vilket jag inte ens tänkt på är intressant att se haha, så här är två bilder från min gymnastikhall och tre bilder på hur skåpen och korridorerna ser ut i skolan. Det är jättelågt i taket på skolan och väldigt få klassrum/korridorer har fönster så det är inte mycket dagsljus jag får se... Skillnad från Stagg.
 

Veterans Day

I onsdag så var det Veterans Day här i USA för att hedra alla som varit i militären. Min skola hade en cermoni där skolorkestran spelade, skolkören sjöng och det var gamla militärer där. Självklart visste jag hur mycket militären betyder för amerikanarna, men detta var verkligen överväldigande. De spelade alla låtar som tillhör de olika grupperna(?) navy, air force, marine etc och alla på skolan som hade någon i de olika styrkorna stod upp under respektive låt. Sen var det en commander som höll tal och han bad alla som hade någon i militären efter 9/11 att stå upp och seriöst mer en halva skolan stod upp och det var verkligen en chock för mig. Det blev så verkligt. De hade även en tyst minut för de som hade anhöriga förlorade i krig och självklart var det Irakkriget. Höll på att börja gråta. Hur gick det så här snett i världen? 9/11, uppbrända flyktingboenden, skolattack och nu mer än hundra döda i Paris. Är så tacksam för att jag aldrig behövt uppleva hur det är att ha en familjemedlem i militären. Alla tankar till de drabbade i Paris och ta hand om varandra där hemma <3 
 
#prayforparis