Dead End Hayride

De flesta som känner mig vet hur mycket jag hatar skräck. Verkligen HATAR. Senast jag såg en hel skräckfilm var i sjuan. I vilket fall hade vi sleep over med laget i fredags och då åkte vi till en farm som man på dagtid plockar pumpor på men som på kvällen förvandlas till ett flertal spökhus och ja, jag ville i princip dö. Nej men amerikanarna kan verkligen det här med skräck. Har aldrig varit på ett spökhus förutom så har inget att jämföra med, men tror det är ett av Minnesotas populäraste så det var väldigt bra.
 
Det börjar med att man självklart står i kö där utklädda människor går fram och skrämmer en. Som dem skrev på skyltar, du är en del av showen så det är mycket interaktion med de som skrämmer en. Samtidigt spelade de alla skräckfilmer man kan tänka sig. Inte ett bra ställe för en redan vettskrämd Alva, men jag överlevde. Efter väntan var det dags för första delen vilket var en spökhölass där de hoppade upp och skrek i ditt öra typ. Vi åkte även igen en spökstad de byggt upp i vilda western stuk. Effekterna de hade var verkligen så bra och de går verkligen in för det här.
 
Andra delen var spökhuset. Det var i olika delar som hade olika teman. Det var dockor, clowner, motorsågsmassaken, ett slakteri med människodelar, motell med sinnesstörda och ja även här alla skräckfilmer du kan komma på samlade i olika rum. De som skrämmer en är hela tiden på en, skriker, försöker separera dig från dina vänner, de hade en motorsåg men med ett plastblad självklart som de satte mot ben etc. En del var ett rum där man inte kunde se nedan för midjan pga dimma och ett speciellt ljus. Så du visste inte när någon skulle hoppa upp framför dig eller ta tag i dina fötter.
 
Är förvånad att jag inte bröt ihop totalt haha. Trodde det var slut efter första delen, men nej. Det var i vilket fall en rolig upplevelse, men förmodligen något jag inte kommer göra igen lol. 
 
 

Duluth + Hike

Förra veckan hade gick jag bara i skolan måndag-onsdag vilket var väldigt skönt. Det var MEA (Minnesota Education Association) weekend vilket innebär att alla elever, lärare och skolpersonal är lediga och många high school elever tar chansen att åka och kolla på olika universitet. Jag och min värdfamilj tog istället en dagstur upp till Duluth. Vi åkte på en guidead båttur på Lake Supiror vilket var väldigt häftigt! Världens största sjö som lika gärna hade kunnat vara ett hav, ganska maffigt om jag får säga det själv. Det var fortfarande lite löv på träden så höstfärgerna gjorde det verkligen vackert. Efter åkte vi ytterligare en bit och vandrade bland klippor (ish) och vattenfall. Hittar fler och fler anledningar till att bo i Minnesota desto mer tiden går haha. Det finns så mycket att göra här!
 
Resten av helgen spenderade vi i South Dakota. Kims kusin gifte sig så på fredagen var det rehearsal dinner och på lördagen själva bröllopet. Det var verkligen så fint!! Har tyvärr inga bilder, men att vara på ett amerikanskt bröllop var en upplevelse! Och vi dansade hela kvällen haha, så det var roligt.
 
Dock har det varit en heldel hemlängtan denna helgen, antagligen för att bröllop är i allmänhet väldigt känslosamma. Men nu är det vardag igen efter långhelg och nästa vecka är det Halloween!! Inte för att jag har några planer, men kan alltid gå bus eller godis med mina värdbröder så jag är exalterad.
 
 
 
 

Mycket som händer, lite tid

Jag vet att jag inte har bloggat på ett tag vilket är lite ledsamt för jag tycker om att dela med mig om vad jag varit med om, men jag har helt enkelt inte haft tid att sitta ner och skriva ett bra inlägg. Men så snart jag är klar med allt annat jag måste göra ska jag berätta om allt roligt som har hänt sen senast! Kram