Homecoming Week

 
 
 
Har ju i x-antal inlägg nu skrivit att det har varit homecoming week denna veckan så tänkte att det var dags att förklara vad det faktiskt är och hur det funkar. 
 
Historia
Hela grejen med homecoming är egentligen att välkomna tidigare studenter och invånare som kommer tillbaka. Men när homecoming cirkulerar kring en amerikansk fotbolls match är det för att välkomna spelarna efter att de kommit hem från lagets bortmatch som ligger längst bort. Just den här traditionen vet jag inte hur mycket den följs. När de kommer hem så spelar de en match mot vanligtvis ett väldigt dåligt lag för att det ska vara en lätt vinst. Utöver matchen händer en massa andra aktiviteter. Det enda jag vet vi inte hade som annars är väldigt vanligt är en parad. 
 
Dress up Days
En stor del av homecoming är dress up days, också kallat spirit week. Varje dag har ett speciellt tema där man klär ut sig, min skola hade mini me (klä sig som när man var liten), tacky tourist (sällskapsresan typ haha), work out wednesday (träningskläder), twin day och i fredags när matchen var var det självklart Ranger day vilket innebär att hela skolan klär sig i skolans färger, vinrött och guld. Väldigt många gick in helhjärtat denna veckan och det var så kul att se!! Inte direkt som spirit week på Skansen haha. 
 
Homecoming King and Queen
Självklart av tradition röstas en homecoming kung och drottning fram av skolan. Men det var inte någon fotbollsspelare eller cheerleader (svårt när skolan inte har några haha). På onsdagen nominerade alla seniors vilka de ville skulle bli kung och drottning. De nominerade spelade sedan in en film vi elever fick se innan vi röstade på fredagen för att "lära känna" kandidaterna. Resultatet framfördes sedan under pepp festen. Vad jag tyckte var roligt var att många av de nominerade var väldigt aktiva i skolan, kapten för ngt lag, med i elevkårsstyrelsen eller medlem i olika klubbar. Vinnarna fick varsin krona, satt resten av pepp festen på sina troner och under fotbollsmatchen åkte de på ett flak och kastade ut godis till publiken. 
 
Pep Fest
Alla samlas i aulan, bandet spelar, hela skolan sjunger hejaramsor, är klädda i skolans färger och det är bara sån sjuk stämning!! Här snackar vi skolanda. The football players dansade även med skolans danslag (hilarious) och kaptenerna för höstsporterna tävlade mot varandra. Detta skedde under fredagen precis innan vi slutade för att alla skulle vara taggade inför matchen.
 
Tail Gate
Skolans elever samlas på skolans parkering innan matchen. Detta var nog något av det mest amerikanska jag varit med om. Fortfarande klädda i skolans färger hade alla parkerat sina truckar så man på flaket kunde grilla hamburgare och korv, amerikanska fotbollar flög överallt, country musik och annan typsik amerikansk musik spelades i högtalarna och alla var allmänt taggade och glada. Verkligen roligt att få uppleva.
 
Homecoming Game
Årets största football game för skolan OCH... Vi förlorade. Vi var såååå nära att vinna men med 30 sekunder(!!) kvar av matchen gjorde motståndarlaget en touchdown. Forest Lake Rangers har därför numera rekord för flest antal förluster i rad, dvs de har inte vunnit en enda match på sisådär fyra år. Killarna i laget såg helt förstörda ut och jag förstår dem. Regnet öste dessutom ner så tror halva skolan går runt med förkylning.
 
Homecoming Dance
Tror detta var min första skoldans någonsin(?) haha. I vilket fall så hämtade Dani upp mig vid fyra och så åkte vi till henne, åt middag, gjorde oss iordning och tog bilder. Vissa samlas i större grupper och går ut och äter etc innan, men det var kul att bara var Dani och jag och få chans att lära känna hennes föräldrar. Hennes mamma bjöd på Stud tror jag det hette vilket är lite som kallops men med potatis och selleri i samt en tunnare sås så vi åt det med sked. Till efterrätt hade hon gjort äppelpaj så det kändes lite som att vara hemma i Sverige. Själva skoldansen var väldigt rolig. Dansade hela kvällen med olika vänner och tacka Gud för att de inte spelar house här!! De spelar så mycket bättre musik än vi gör på våra fester måste jag säga. Sen är nog amerikanare sämre på att dansa haha, men det roliga är att de bryr sig inte. De vill dansa och ha roligt och det är också vad de gör utan att bry sig om vad andra tycker. 
 
Sammanfattningsvis var det en bra vecka. Det enda jag i princip missade var powder puff turneringen som innebär att tjejer spelar amerikansk fotboll mot varandra, men då var jag och leta homecoming klänning. Veckan var verkligen en äkta high school upplevelse! 
 
 
 
 


Kommentarer
Postat av: amanda sik

Gud vad fin du var på balen!!! Hoppas du har det bra (eller det ser jag ju att du har)!! Många kalmarkramar <3<3

2015-09-22 @ 09:19:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: