Mitt Schema

Kom på att jag inte har skrivit om hur mitt schema ser ut och vad mina klasser innebär så tänkte att det kanske är dags för snart är första halvan av min termin över och då byter jag två av mina klasser. I vilket fall, här har man samma schema varje dag och då menar jag EXAKT samma schema och alla andra har lektioner exakt samma tid så ja det är verkligen kaos i korridorerna när alla ska förflytta sig under rasterna som är exakt sex minuter. Klockan ringer sex minuter innan första lektionen börjar och en minut innan som en varning. Den ringer sen när lektionen slutar och då stormar alla ut (man går även om läraren fortfarande pratar), trängs i korridorerna och sen ringer klockan igen när det är en minut tills lektionerna börjar. 
 
Så hur mitt schema ser ut First Quater (kvarts år eller halv termin, vad man föredrar), de två sister lektionerna kommer bytas ut i slutet av oktober/början av november:
 
08:00-08:51 US History
En klass jag tycker om väldigt mycket. Det är en Junior klass vilket innebär att alla som har den är i årskursen under mig, men människorna i den är sköna så det gör absolut ingenting, plus att min lärare är superhärlig. Hon berättar alltid roliga historier från sitt liv, ger komplimanger och skrattar mycket. Just nu jobbar vi med när Columbus kom till Amerika, kolonial tiden och indianerna. Väldigt intressant enligt mig, har lärt mig väldigt mycket nytt jag inte hade en aning om. 
 
08:57-09:48 Personal Law
Både en rolig och halv tråkig klass. Vi antecknar mest, ser på filmer och svarar på frågor man hittar svaren på i texten. Inte så mycket fördjupning eller tänka själv vilket är tråkigt. Men det är väldigt intressant att jämföra hur det funkar i USA med i Sverige. Största skillnaden än så länge är hur vi hanterar barn som begår brott. Inte helt omöjligt att jag gör mitt gymnasiearbete om det. Finns mycket att säga som jag kan ta en annan gång. En klass med blandat juniors och seniors, men eftersom vi antecknar och ser på filmer är det svårt att få kontakt med folk. Läraren jag har är nog den läraren jag har minst kontakt med så det gör också klassen mindre rolig.
 
09:54-10:45 American Literature
Den klass jag i princip hated i början. Det är en klass för sophomores vilket innebär att de är 15 år, och det märks. I början hade jag panik och ångest varje gång jag var på den lektionen för det var som att vara tillbaka i sexan... Men nu har jag nog vant mig och skrattar mest åt det. Tyckte inte heller om läraren först men nu älskar jag henne. Är så glad att jag ska ha henne i Speech last quater. Även här jobbar vi om indianerna och har precis läst en bok som vi ska ha en debatt om på måndag. 
 
10:51-12:50 Study Hall
Helt enkelt en klass där jag sitter i ett klassrum med en lärare och gör mina läxor eller sover etc om jag inte har något att göra. Under denna perioden har jag även 30 minuter lunch 11:20-11:50 vilket kallas B-lunch. Vi har A, B, C och D-lunch.
 
12:56-14:30 Photography
Vår läxa är att ta bilder, vi lär oss att arbete med photoshop, vilket ljus som är bäst för vilket typ av foto, inställningar i kameran, hur man ska placera objekt i bilden etc. Väldigt intressant och jag lär mig mycket. Tycker även om min lärare i denna kursen och har den tillsammans med Emma så det är väldigt kul! Många yngre i den dock och det hörs på ljudnivån, samt märks på hur seriöst man tar det...
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: