Tre dagar av morgonträning

Idag hade jag min tredje simhoppträning och jag gjorde min första dive!!!! Dvs dykning haha. Har haft svårt att få till det för jag volter istället vilket beror på som min tränare säger att eftersom jag är f.d gymnast har jag alltid lärt mig att man ska inte landa på huvudet men det måste man ju om man ska dyka, så det är en stor omställning för mig. Men så kom dagen idag och jag lyckades få till en helt okej dive så nu är jag väldigt hoppfull inför säsongen. Sen i måndags har jag haft träning 7-10 och det är verkligen energikrävande och mina vader har världens träningsvärk eftersom jag inte är van vid att hoppa på en trampolin så mycket... Det var trots allt ett tag sen jag hade min sista gymnastikträning. I morgon är det dock dags för tävling och därför ingen träning och jag kan äntligen ha sovmorgon. Ska bli jätteroligt att få se hur tävlingarna går till. Jag kommer givetvis inte vara med och tävla eftersom jag precis börjat haha, men ska följa med och heja!
 
Hur våra träningar går till är att vi först gör "dry land practice" dvs kondition och styrka vilket kan innebära springa med höga knän runt poolen, utfall, core eller som igår springa i trappor vid fotbollsplanen. Kan det bli mer amerikanskt än så? Var exakt som på film haha. Efter det så är vi i vattnet i princip hela tiden. Mycket väntan för skolan har bara en trampolin men det är kul, man hinner snacka mycket så det går ganska bra att lära känna tjejerna i laget. Speciellt också eftersom vi bara är nio st. Det är vår tränare som bestämmer vilka hopp man ska göra och öva på, men hon är väldigt öppen så vill man göra något annat är det bara att säga till.
 
Min tränare förtjänar faktiskt ett eget stycke för hon är verkligen så himla bra. Hon har en perfekt balans mellan att vara strikt, ha diciplin och kan vara ganska tuff, men ändå jättenoga med att vi ska ha roligt. Hon pratar mycket om hur viktigt det är med kommunikation och om det är något vi behöver att hon ska ändra på ska vi berätta det för henne. Hon jobbar mycket med målsättning och ja hon är helt enkelt den perfekta tränaren enligt mig. Sen så är tjejerna i laget jättehärliga också! Alla är minst två år yngre än mig men det märks faktiskt inte så farligt. Alla har snackat om att amerikanare är mer "omogna" än oss svenskar, men jag skulle nog mer säga att det är inte det som är skillnaden utan snarare att de inte är lika stela som oss svenskar. De har betydligt lättare för att skratta åt sig själva.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: